Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Prima Evadare“ 2024: 1.800 de oameni au participat la cursa de ciclism cross country din Ilfov

Cel mai mare maraton de ciclism off road din Sud-Estul Europei a avut loc în Capitală și județul Ilfov.

Cicliștii, amatori sau profesioniști au parcurs 56 de kilometri pe drumuri de țară accidentate și pe trasee prin pădure.

De-a lungul cursei au fost parcurse pajiști, câmpuri, lacuri, sate, zone din vechii codri ai Vlăsiei, dar și locuri istorice.

După o oră și 47 de minute de pedalat pe un drum pietruit, pe iarbă, pământ și asfalt, Emil a ajuns primul la linia de finish. El este câștigătorul cursei la care au participat 1.800 de cicliști.

”A fost un joc de așteptare, care a avut nervii mai buni a fost mai puternic pe final și a făcut diferența. Am avut și puțin ghinion, am căzut la jumătatea traseului, dar chestia asta nu m-a afectat. Din 2009 mă dau și ultima dată când am participat aici eram junior, în anul 2015. Mi-a lipsit puțin cursa asta.”, a declarat Emil Dima - câștigătorul competiției, pentru Euronews.

Malnasi Joszef Attila a fost la doar câteva pedale distanță de primul loc de pe podium.

”Am un loc 4, am un loc 3, acum am un loc 2. Eu sper că la anul voi câștiga. Încerc de câțiva ani. E cea mai ușoară cursă ca dificultate, dar e cel mai greu de câștigat. Nu ai unde să faci diferența, mereu e grup mare, la final e îmbulzeală, e destul de periculos cu virajele, nu știi niciodată de unde apare cineva. E destul de palpintant finalul.”, a declarat Malnasi Joszef Attila.

Un copil de 13 ani a reușit să parcurgă tot traseul din natură

La doar 13 ani, Vlad Tudor este primul copil care a reușit să parcurgă întregul traseu din natură. El este câștigătorul categoriei Family, pentru categoria de vârstă 9-13 ani.

”Mă simt mândru de mine”, a spus acesta.

Atât amatorii, profesioniștii, cât și familiile cu copii au putut participa la cel mai mare concurs de ciclism cross country din Sud-Estul Europei.

Organizatorii vor să încurajeze mersul pe bicicletă, pentru un stil de viață cât mai sănătos.

”Încercăm să amenajăm acest traseu permanent, care să lege Bucureștiul de Snagov și să fie o rută pe care oamenii să se plimbe și să facem o rețea de trasee pentru bucureșteni, așa încât să nu mai fie nevoie să plece în altă țară sau te duci la munte să te dai cu bicicleta în locuri amenajate, ci s-o faci chiar aici lângă casă.”, a declarat Daniel Sărdan - organizatorul cursei.

Toți participanții au fost recompensați cu câte o medalie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE