Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima cursă TAROM pentru repatrierea românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air pornește spre Tel Aviv

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că o primă cursă TAROM va pleca către Tel Aviv, miercuri seară, pentru a repatria 150 de călători afecaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

„O primă cursă specială #TAROM va decola astăzi în jurul orei locale 21:50 către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 cetățeni români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air.

Compania aeriană națională a României (TAROM) dorește să se asigure astfel că cetățenii români sunt transportați în cele mai bune și sigure condiții înapoi acasă.

Mulțumim echipajelor TAROM pentru răspunsul prompt și pentru asumarea acestei misiuni speciale!”, a declarat Sorin Grindeanu.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air, după ce compania a cerut eșalonarea datoriilor, a anunțat miercuri AFM, într-un comunicat de presă.

Marți seară, compania aeriană a declarat că suspendă toate zborurile din România, în perioada 6-12 septembrie, din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate. Marți a fost activată o celulă de criză la nivelul Guvernului pentru aducerea în țară a românilor blocați în străinătate din cauză că zborurile le-au fost anulate. Românii din străinătate pot suna la numărul de telefon 0040751084537 pentru asistență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE