Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prețul unui litru de benzină, în scădere. Ieftinirile vin ca urmare a scăderii cotațiilor la țiței și produse petroliere

De câteva zile, prețurile carburanților sunt într-o ușoară scădere. În special prețul benzinei, care coboară în majoritatea stațiilor spre pragul de 7 lei litrul.

Prețurile au scăzut ușor cam la toți distribuitorii de carburanți, iar litrul de benzină standard coboară spre 7 lei litrul. Astăzi, cel mai mic preț este înregistrat într-o stație din sectorul 5: 7 lei și 2 bani, pentru un litru de benzină standard.

La această stație la care ne aflăm, un litru de benzină standard costă 7 lei și 14 bani, iar unul de motorină 7 lei și 76 de bani, o diferență așadar de aproximativ 60 de bani între cele două tipuri de carburant.

În ultima lună, prețul unui litru de benzină a scăzut cu aproximativ 20 de bani, față de zilele precedente, iar cel al unui litru de motorină cu aproximativ 15 bani.

Prețurile sunt influențate de evoluția cotațiilor internaționale ale petrolului și produselor petroliere.

Cotația țițeiului Brent a coborât la aproximativ 85 de dolari pe baril, ieftinindu-se cu 10 dolari/baril în ultimele 2 săptămâni, după ce pe 24 septembrie atinsese un maxim anual de peste 95 de dolari/baril.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE