Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prețul motorinei scade sub 8 lei pe litru, prima oară după șase luni. Când se prelungește măsura de compensare cu 50 de bani la carburanți

Prețul motorinei a scăzut miercuri sub pragul de 8 lei pe litru în cele mai mai mari cinci rețele de benzinării din București - Petrom, OMV, Mol, Rompetrol și Lukoil, prima oară după șase luni. Compensarea cu 50 de bani le litru la benzină și motorină va fi menținută până la sfârșitul anului, conform proiectului ordonanței de urgență pus în dezbatere de Ministerul Energiei.

Petrom a dat startul reducerii prețurilor la motorină încă de săptămâna trecută, litrul de diesel fiind vândut cu 7,99 lei la o singură stație de alimentare din București, cea de pe strada Doctor Herescu, conform Profit.ro. Ulterior, cele cinci lanțuri de benzinării au redus prețul motorinei standard sub pragul de 8 lei pe litru în Capitală.

Ce preț are motorina miercuri în București

Petrom, OMV, Lukoil, MOL și Rompetrol aveau miercuri următoarele prețuri la motorina standard.

  • Petrom: între 7,89 lei și 7,92 lei
  • OMV: între 7,97 lei și 8,00 lei
  • Mol: între 7,96 lei și 8,00 lei
  • Lukoil: între 7,91 lei și 7,94 lei
  • Rompetrol: între 7,96 lei și 8,00 lei

Până la sfârșitul lunii septembrie, benzinăriile mai pot aplica voluntar reducerea de 50 de bani la litrul de benzină și motorină, măsura de compensare suportată în mod egal de statul român și de rețelele de benzinari, conform Ordonanței de urgență nr. 106/2022.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că săptămâna aceasta ar urma să fie adoptat un act normativ prin care măsura de reducere cu 50 de bani la carburanți ar urma să fie prelungită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE