Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Ungariei participă la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc. Novak Katalin, primită cu aplauze

Novak Katalin, președintele Ungariei, participă la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc. Ea a fost întâmpinată cu aplauze de pelerinii veniți în număr impresionant la sărbătoare, relatează Agerpres.

Președintele Ungariei a însoţit cordonul oficial, format din preoţi şi pelerini, având în frunte steagul sfânt al Şumuleului, Laborumul, care a plecat din faţa bisericii franciscane de la Şumuleu Ciuc.

De asemenea, printre pelerini s-a numărat și Ader Janos, fostul preşedinte al Ungariei. Politicianul a venit alături de soția sa care participă în fiecare an la eveniment.

Liderul UDMR și reprezentanți ai comunității maghiare, la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc

La pelerinaj sunt prezenți şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, vicepremierul României, Kelemen Hunor, miniştrii Tanczos Barna şi Eduard Novak, precum şi alţi reprezentanţi ai comunităţii maghiare din România sau oficiali de la Budapesta.

Liturghia de Rusalii a început la ora 12,30 şi este oficiată de monseniorul dr. Gergely Kovacs, arhiepiscop al arhidiecezei romano-catolice de Alba Iulia. Predica va fi rostită de părintele Urban Eric, provincialul franciscanilor din Ardeal, a anunţat rectorul bisericii franciscane din Şumuleu Ciuc, părintele Timar Sandor Asztrik.

În urmă cu câteva zile, înaltul prelat a amintit că preşedinta Ungariei este de religie reformată, însă participă "cu mare evlavie la pelerinajul de la Şumuleu", fiind prezentă pentru prima dată la acest eveniment. Potrivit unor surse locale, după liturghie, preşedinta Ungariei va vizita biserica franciscană de la Şumuleu Ciuc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE