Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Klaus Iohannis și soția sa încheie turneul african cu o vizită în Senegal

Preşedintele Klaus Iohannis a început, marţi, vizita oficială în Republica Senegal, ultima destinație din turneul în Africa.

Agenda președintelui în Senegal

  • Marţi - vizitează Asociaţia senegaleză pentru protejarea copiilor cu deficienţe mintale (ASEDEME), Centrul Aminata Mbaye - Grand-Yoff, din Dakar.
  • Miercuri -vizitează Insula Goree, patrimoniu UNESCO, fost avanpost al comerţului cu sclavi, unde se va întâlni cu oficialităţile locale. Președintele va ajunge și la Casa de sclavi "Maison des Esclaves" şi Liceul de fete Mariama Ba.
  • Joi - Klaus Iohannis va fi primit de omologul său din Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial.

Klaus Iohannis și prima doamnă au vizitat și insulele Capului Verde

Președintele României a fost decorat cu Ordinul Amílcar Cabral. La rândul său, i-a oferit președintelui Republicii Capul Verde cea mai înaltă distincție: Ordinul ”Steaua României”. Cei doi șefi de stat au discutat și despre relațiile create în ultimii 50 de ani între cele două state.

Klaus Iohannis, președintele României: ”Cabo Verde este, ca și România, un loc al respectului pentru valorile democratice”.

José Maria Neves, președintele Republicii Capul Verde: ”România a fost mereu un mare prieten al Capului Verde”.

Arhipelagul Capului Verde este format din zece insule aflate în Oceanului Atlantic și care au, împreună, jumătate de milion de locuitori. Vizita reprezintă penultima țară din turneul prezidențial care a cuprins până acum vizite în Kenya, Tanzania şi Zanzibar. Vizitele cuplului prezidențial în Africa se vor încheia în Senegal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE