Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Germaniei a promis ajutor armat pentru trupele ucrainene

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a sosit la Kiev pentru prima sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei rusești. Oficialul a reconfirmat sprijinul țării sale pentru regimul de la Kiev și a promis ajutor armat pentru trupele ucrainene.

Sisteme de apărare aeriană

Președintele Germaniei a vizitat un adăpost antiaerian și a fost întâmpinat de localnicii adăpostiți. Întâlnirea sa cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost o șansă de a trece de la vorbe la fapte. Steinmeier a promis că Germania va livra sisteme de apărare aeriană pentru protejarea Ucrainei în fața atacurilor cu rachete.

„Suntem de partea voastră, vă susținem și vom continua să vă sprijinim din punct de vedere economic, politic, militar, atât timp cât va fi necesar. Germania, domnule președinte (Zelenski n.red.), condamnă măsurile de escaladare ale Rusiei, care includ o mobilizare parțială și o retorică nucleară iresponsabilă,” a declarat Frank-Walter Steinmeier, presedintele Germaniei.

În timp ce loviturile rusești continuă, Moscova acuză insistent Ucraina că plănuiește să folosească o așa-numită „bombă murdară” pe teritoriul său. Oficialii ucraineni și occidentali au negat această afirmație pe care au catalogat-o drept un „pretext pentru agresiunea rusă”.

Organismul de supraveghere nucleară al ONU va trimite inspectori la două situri ucrainene, după ce Kievul a cerut ca o misiune de experți să fie detașată pentru a dezminți afirmațiile Rusiei. Între timp, o explozie în fața unui post de televiziune din Melitopolul ocupat de Rusia a fost descrisă ca un atac terorist.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE