Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce sfaturi are președintele ANAF pentru evazioniștii fiscali: „Încercați să intrați în legalitate”

Publicat de: Alexandru Arușilor

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, i-a îndemnat pe evazioniștii fiscali, în direct la Euronews, să „uite” dacă „au făcut ceva până acum” și să „încerce” să intre în legalitate.

Potrivit acestuia, evaziunea fiscală și corupția din România sunt un „flagel”, situație pe care o „știm toată lumea care urmărește viața economică a României”. 

„Să vă dau un exemplu, că tu ai avut un venit de 10.000 de euro, venit declarat și impozitat. Și ți-ai cumpărat zece apartamente, care un apartament costă 100.000 de euro fiecare. Ce poți să mai faci tu mâine, poimâine sau peste un an? Să le vinzi? Da… lasă urme. Ești deja prins în baza noastră de date. Nu mai poți să faci nici o variantă ca să ieși din ea. (...) Orice ar încerca să facă (un evazionist fiscal, n.red.), lasă urme. Nu se mai poate sustrage de la controalele care o să vină.

Dar le recomand, prin intermediul dumneavoastră, nu am nici o problemă. Dacă ați făcut ceva până acum, uitați. Încercați să intrați în legalitate. Declarați-vă veniturile și impoziturile corect. Reflectați veniturile pe care le aveți în firmele pe care le coordonați”, a îndemnat președintele ANAF.

„Suma pe care noi am identificat-o la această analiză de risc (de 20 de miliarde de euro, n.red.), cred că, din păcate, este mult mai mare. Eu îmi doresc, ca măcar de acuma, acești patroni de firme să înțeleagă și să se oprească de la ceea ce făceau”, a conchis Lucian Heiuș. 

Afirmațiile președintelui ANAF vin în contextul în care de la 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor „șmecherilor care sfidează cu opulența și luxul pe care le afișează”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE