Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Premiu pentru cea mai împodobită cameră de cămin. Studenții din Iași se întrec să-și decoreze camerele de Crăciun pentru cazare gratis

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Brad din sticle de bere sau instalație și fulgi de zăpadă din hârtie sunt doar câteva din ideile studenților cazați în campusul Tudor Vladimirescu din Iași. Iubesc spiritul Crăciunului, iar la asta s-a adăugat și provocarea lansată de cei de la Direcția Servicii Studențești.

Aflat la prima ediție, concursul „Camera în care s-ar caza și Moș Crăciun” i-a motivat pe studenți să-și transforme camera de cămin simplă într-una de sărbătoare. Și premiul este motivant: o lună de cazare gratuită sau voucher la cantină.

Cosmina Sofian - studenta anul II la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași: „Am zis să facem anul ăsta să fie ceva superb și a trimis un prieten un mesaj pe grup cu cine se mai înscrie. Inițial nu voiam să ne înscriem. În două zile ne-am mobilizat. Am stat până târziu să facem fulgii. Ne-am chinuit super tare ca să putem să trimitem pozele, să ne înscriem și asta a fost”.

Andreea Iftode - studentă anul II la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași: „Ce înseamnă pentru tine Crăciunul? Momente alături de cei dragi, instalații, colinde. Ne place să simțim așa spiritul Crăciunului. Adică toată ziua ascultăm colinde. Și acum cu instalația asta...am zis că ne lipsește un televizor să ne uităm la filme de Crăciun și atât”.

Au făcut totul fără investiții. Bradul este de fapt o instalație în formă de pom de Crăciun adusă de acasă.

Cosmina Sofian - studenta anul II la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași: „Nu știam ce să punem în vârf, cum să facem. Mi-a venit ideea să facem steaua. Am făcut-o dintr-o pungă de cadou. Deci a fost o nebunie totală”.

Brad din sticle de bere

Crăciunul se simte încă de cum intri in căminul studențesc. Brad împodobit, ghirlande, luminițe. Cele două studente au concurență mare pe palier. Vlad și-a înscris și el camera în concurs. A făcut un brad din 130 de sticle de bere. sticle pe care doar el știe cum le-a golit, cu ajutorul prietenilor.

Vlad Baciu - student în anul III, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași: „Când vin sărbătorile prefer să îmi decorez camera, să cânte colinde, să fie spiritul ăsta de Crăciun. Cel puțin pe etajul ăsta unde suntem toți prieteni. E frumos spiritul ăsta. Am pus ghirlanda. Sus, pe acea poliță de sub televizor, am pus zăpada artificială, am încercat să facem niște ornamente. Chitara iarăși am pus-o pe perete, dar, în principiu, tot bradul rămâne piesa de rezistență”.

Cum s-a născut ideea concursului

Ideea concursului a venit după ce administratorii căminelor au văzut decorațiunile improvizate de la geamurile clădirilor.

Bogdan Budeanu - șeful Direcției Servicii Studențești „Tudor Vladimirescu” Iași: „Din camerele înscrise ne bucurăm că studenții evident că ne-au dovedit că sunt foarte, foarte inventivi, specific universității noastre și campusului nostru studențesc pentru că nu au făcut greșeala să cumpere decorațiuni la super preț în această perioadă din supermarketuri, ci au reutilizat diverse produse, dupa cum ați văzut sticle de bere sau alte obiecte”.

Primele trei camere care adună cele mai multe like-uri, vor fi premiate. Studenții vor primi o lună de cazare gratuită, iar cei care stau deja gratuit în cămin, vor primi valoarea taxei sub formă de voucher la cantina campusului.

Distribuie

Taguri