Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul României: ”Nu vorbim despre supraimpozitare, ci despre impozitarea unor venituri”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, la Iaşi, că în cadrul coaliţiei de guvernare s-a discutat şi despre o propunere referitoare la impozitarea acelor salarii care sunt mai mari ca ale preşedintelui ţării, însă nu s-a luat nicio decizie în acest sens şi se aşteaptă o analiză a Ministerului de Finanţe cu privire la acest subiect.

"Nu comentez până ce nu vine Ministerul Finanţelor cu o măsură, este adevărat şi foarte onest vă spun că aseară (luni seara, n.r.) am discutat şi am zis care sunt posibilităţile prin care putem să rezolvăm aceste măsuri şi, sigur, s-a discutat inclusiv de o propunere, dar propunerea respectivă trebuie transpusă într-o măsură care se va concretiza în decizie după ce avem toate documentele pe masă. Şi nu discutăm despre supraimpozitare, ci discutăm despre impozitarea anumitor venituri", a afirmat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă este vorba despre impozitarea bugetarilor care au salariul mai mare ca al preşedintelui, Ciucă a spus "ideea de bază aceasta a fost, a celor care au salariile mai mari ca preşedintele ţării".

Nicolae Ciucă: Nu panicăm populația că vor fi luate măsuri de austeritate

Premierul a mai fost întrebat dacă măsura impozitării se va aplica şi celor din mediul privat. "Nu am discutat chestiunea aceasta, aşteptăm să se vină cu măsura", a fost răspunsul premierului Ciucă.

Premierul s-a referit şi la variantele care circulă în spaţiul public legat de măsuri de reducere a cheltuielilor, el reiterând că nu trebuie indusă panică în rândul populaţiei cu privire "la măsuri de austeritate".

”Nu avem nevoie să inducem motive de panică în rândul populaţiei, că vor fi luate măsuri de austeritate. Vineri am precizat, am precizat foarte clar şi nu numai vineri, ci şi la intervenţiile anterioare, că în acest moment pe masa Guvernului analizăm posibilitatea de a chibzui mai bine bugetul, fără să se facă referire la măsuri de îngheţare a salariilor, fără să se facă referire la măsuri care practic nu sunt motivate în acest moment.”, a spus premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE