Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Moldovei, întâlnire cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, la București: Chișinăul nu este singur în fața provocărilor

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, va veni miercuri la Bucureşti. Este prima deplasare oficială a oficialului moldovean în străinătate de la preluarea mandatului

Nicolae Ciucă şi Dorin Recean au susţinut declaraţii de presă comune la ora 12:15.

Dorin Recean a declarat că este „natural” ca prima sa vizită în calitate de premier să fie la București, „cel mai important partener al Chișinăului”. Premierul Moldovei a spus că România a ajutat „enorm” Moldova în depășirea crizei energetice.

”Mulțumesc Bucureștiului pentru suportul oferit în această toamnă, a fost critic, a fost determinant. Bucureștiul a fost alături de noi, ca de fiecare dată, și am reușit asigurarea cetățenilor noștri cu energie electrică. Este o perioadă dificilă pentru continentul european ca urmare a războiului atroce al Rusiei în Ucraina. Apreciez mesajul tranșant și ferm al Bucureștiului. Știm că Chișinăul nu este singur în fața provocărilor”, a declarat premierul moldovean.

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă reafirmă sprijinul României pentru Republica Moldova.

”România a demonstrat prin fapte că este cel mai sincer și de încredere partener al Republicii Moldova. Vă asigur că România va continua să fie alături de dvs în eforturile de a depăși actualele crize și presiuni hibride la care este supusă Republica Moldova. Vă asigur dl prim ministru de întreg sprijinul României pentru tot ceea ce înseamnă parcursul european al Republicii Moldova. Ușa guvernului României rămâne în permanență deschisă”, a continuat Ciucă.

Dorin Recean, întâlnire cu Klaus Iohannis la Cotroceni

Ulterior, şeful Guvernului moldovean va fi primit, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Dorin Recean va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi va fi primit de Custodele Coroanei române, Margareta, şi Principele Radu, la Palatul Elisabeta.

Săptămâna trecută, la Bucureşti s-a aflat într-o vizită de lucru şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE