Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ursula von der Leyen în Grecia. Ce va discuta cu șefa Comisiei Europene

Premierul Marcel Ciolacu va participa luni, la Atena, la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de Guvern din sud-estul Europei şi Balcanii de Vest. Întrevederea la nivel înalt este organizată de prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis.

”Discuţiile se vor concentra pe dezvoltarea cooperării regionale în sud-estul Europei, dar şi pe provocările ridicate de evoluţiile conflictului din Ucraina asupra statelor participante la dialogul de la Atena.

La această reuniune vor mai participa, alături de şefii de stat şi de Guvern din regiune, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Reuniunea de lucru la care participă Marcel Ciolacu are loc la o zi după ce Țările de Jos și Danemarca au anunțat că vor oferi Ucrainei avioane de luptă F-16. Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit la o bază militară olandeză cu premierul Mark Rutte.

Olanda are în prezent 24 de avioane F-16 operaţionale, care vor fi eliminate progresiv până la jumătatea anului 2024. Alte 18 avioane F-16 au fost scoase la vânzare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE