Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Premierul Ciucă, la finalul Summit-ului NATO de la Madrid: „România şi-a atins toate ţintele strategice”

Publicat de: Euronews

România şi-a atins toate „ţintele strategice” la Summitul NATO de la Madrid şi nu a fost „niciodată” mai sigură în faţa unor ameninţări directe şi persistente derulate în vecinătatea sa imediată, a declarat, premierul Nicolae Ciucă pe Facebook, ulterior summit-ului NATO de la Madrid.

„Conceptul Strategic al Alianţei consemnează faptul că Marea Neagră este zonă de interes Strategic al NATO. Rusia este definită ca principala ameninţare la adresa securităţii euroatlantice şi, în consecinţă, NATO consolidează, pe termen lung, postura aliată de descurajare şi apărare pe Flancul Estic”, debutează premierul, în timp ce precizează care au fost cele trei obiective ale României în cadrul Summit-ului.

Nicolae Ciucă salută, de asemenea, anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, privind amplasarea unei prezenţe militare NATO pe termen lung în România.

„Grupul de Luptă înfiinţat în România poate fi crescut de la nivel de batalion, cum este stabilit în prezent, la nivel de brigadă - dacă situaţia de securitate o va impune. Salutăm şi anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care a luat decizia de a amplasa în România o prezenţă militară pe termen lung în cadrul NATO, o brigadă care poate fi activată în caz de nevoie. România nu a fost niciodată mai sigură în faţa unor ameninţări directe şi persistente derulate în vecinătatea sa imediată”, a conchis premierul Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE