Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aeroportul din Timișoara, primul din România cu serviciu de prim ajutor integrat. Pasagerii vor putea folosi un defibrilator, în caz de urgență

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timişoara devine, de luni, primul din țară care oferă un serviciu de prim ajutor integrat. Siguranța medicală a călătorilor care s-ar putea confrunta cu probleme cardiace este prioritară pentru cei de la aeroportul din Timișoara.

Defibrilatorul fost dat în folosință în urmă cu câteva zile, iar luni a fost inaugurat oficial.

Rolul acestuia este de a-i ajuta pe pasageri și pe medici să intervină cât mai repede cu putință în cazul unor afecțiuni cardiace ale pasagerilor în timpul zborului, fiindcă au loc deseori astfel de cazuri.

Medicii spuneau că au avut mai multe intervenții în ultimele zile. Sunt astfel de servicii de prim ajutor integrat în mai toate aeroporturile importante din Europa și este o premieră în România.

Defibrilatorul poate fi folosit oricând și de pasageri, de personal neinstruit, fiindcă conține și instrucțiunile tehnice necesare și poate face diferența între viață și moarte, în cazul în care apar afecțiuni cardiace grave.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE