Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pregătiri pentru Bobotează, la Constanța. ÎPS Teodosie oficiază slujba de sfințire a apei

La Constanța are loc în aceste momente slujba de sfințire a apei pentru sărbătoarea de Bobotează 2024. Peste 30 de butoaie au fost aduse în fața Arhiepiscopiei unde Înalt Prea Sfințitul Teodosie oficiază slujba.

Agheasma va fi îmbuteliată pe parcursul zilei în aproximativ 200 mii de sticle, care vor fi oferite credincioșilor mâine.

Peste 10.000 de oameni sunt așteptați să ajungă la slujba de Bobotează care va fi oficiată sâmbătă în Portul turistic Tomis.

Slujba de Bobotează 2024 la Constanța

Vineri dimineață însă are loc slujba de sfințire a apei, o slujbă identică cu cea de mâine. Înalt Prea Sfințitul Teodosie este chiar în fața catedralei arhiepiscopale unde au fost plasate butoaiele cu apă și sfințește Agheasma Mare, iar apoi recipientele care deja au fost pregătite să poată fi îmbuteliate pentru a fi oferite mâine credincioșilor.

Procesiunea de sâmbătă va fi cu multe care alegorice, trase de boi și de măgari. Aceasta va pleca la ora 11:00 din fața Catedralei Arhiepiscopale și până în Portul turistic Tomis pot vedea acest spectacol.

De altfel, marinarii şi scafandrii militari vor participa la Sărbătoarea Bobotezei din municipiul Constanţa, primii urmând să facă parte din Garda de Onoare a procesiunii religioase care se va desfăşura de la Catedrală în Portul Tomis.

Boboteaza se sărbătorește pe data de 6 ianuarie, fiind data în care a avut loc Botezul Domnului. Boboteaza încheie perioada Sărbătorilor de iarnă şi este momentul naşterii spirituale a Mântuitorului. Este ziua în care a fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE