Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pregătiri pentru Anul Nou chinezesc. Peste un miliard de oameni sărbătoresc Anul Iepurelui

În câteva ore începe Anul Nou Chinezesc și este anul Iepurelui. Peste un miliard de oameni din întreaga lume se pregătesc să întâmpine începutul Noului An Lunar. Pentru locuitorii din țări precum China, Japonia și alte națiuni din Asia de Est, acest weekend este unul dintre cele mai așteptate, cu atât mai mult cu cât adunările sunt din nou permise, după pandemia de coronavirus.

În Taiwan, aglomerația din magazine și piețe este la cote maxime. În ciuda îngrijorărilor legate de COVID, un florar din Taipei speră că afacerile din noul an să fie mai bune decât cele din anul precedent.

„Afacerile din acest an sunt similare cu cele de anul trecut. Dar florile din acest an sunt mai scumpe, deoarece sunt mai puține din cauza vremii reci și a Anului Nou Lunar care a venit mai devreme. Clienții sunt reticenți în a cheltui bani. Florile sunt pur și simplu prea scumpe”, a spus Chen, un florar din Taipei.

Pregătirile pentru anul care vine includ și decorațiuni pentru casă în formă de iepure.

„Afacerile din acest an merg bine. Pandemia a încetinit. Anul viitor este Anul Iepurelui, așa că mă aștept la afaceri mai bune. Stocul meu este aproape epuizat, a rămas foarte puțin. Mulțumesc, un an nou fericit tuturor”, a spus Liu, proprietara unui stand de ornamente

Templul lui Confucius din Taipei a organizat întâlniri în cadrul cărora oamenii au putut realiza propriile decorațiuni în formă de iepuri.

Și în Hong Kong tradiționalele flori de piersic din piețe au revenit, pe măsură ce încep pregătirile pentru sărbătorirea Anului Nou. A cumpăra flori este o tradiție anuală în perioada premergătoare sărbătorii. În ajunul Anului Iepurelui sunt mult mai puțini oameni la piața de flori, în comparație cu sărbătorile din 2020. De asemenea, în piață sunt mult mai puține tarabe, deoarece vânzarea de alimente și suveniruri nu este permisă.

„În acest an sunt mai puțini oameni decât în anii trecuți, deoarece nu se vând snacks-uri. Dar astăzi afacerile merg un pic mai bine decât în ultimele zile”, a spus un alt florar

În Hong Kong purtarea măștii este încă obligatorie, iar autoritățile locale rămân prudente în ceea ce privește măsurile de control privind coronavirusul.

În anii trecuți, piețele de Anul Nou din Hong Kong au fost mai animate și s-a vândut o gamă mai largă de ornamente și cadouri, de la jucării la haine și decorațiuni pentru casă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE