Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia va trimite ucrainei avioane MIG-29 în următoarele săptămâni

Polonia ar putea transfera Ucrainei avioane MIG-29 în următoarele 4-6 săptămâni, a declarat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Acesta a sugerat că aliaţii Kievului se apropie de un acord asupra următorului pas în ajutorul militar oferit Ucrainei în războiul cu Rusia şi care să cuprindă de asemenea avioane de luptă, relatează Reuters.

Slovacia vrea să își doneze toată flota de MIG-29

Guvernul de la Varşovia anunţase deja că este pregătit să ofere Ucrainei avioane de vânătoare MIG-29, dar în cadrul unei coaliţii de ţări, Slovacia la rândul ei manifestându-şi disponibilitatea de a dona Ucrainei întreaga sa flotă de 11 avioane de acelaşi tip şi pe care le-a scos din exploatare.

Ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad, a declarat joia trecută că omologul său polonez l-a asigurat că guvernul de la Varşovia ar fi de acord să desfăşoare cu cel de la Bratislava o acţiune comună de furnizare a unor avioane MIG-29 către Ucraina.

Întrebat atunci câte aparate MIG-29 ar putea să ofere Polonia, şeful de cabinet al preşedinţiei poloneze, Pawel Szrot, a spus că nu vor fi 14, cu siguranţă, prin menţionarea acestei cifre el amintind de numărul tancurilor Leopard 2 pe care Polonia le-a transferat Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE