Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia își întărește frontiera. Un sistem de securitate perimetrală va fi amplasat în apropiere de Kaliningrad

Polonia își întărește frontierele de la est și chiar a anunțat că va desfășura sisteme de rachete HIMARS în apropierea enclavei ruse Kaliningrad. Asta după ce joi pe teritoriul polonez a mai fost descoperit un obiect militar și au crescut temerile că e vorba de o nouă rachetă rusească. În cele din urmă presa spune că a fost vorba de rămășițe după testele efectuate de apărarea antiaeriană a Poloniei.

Un sistem de securitate perimetrală va fi construit de-a lungul întregii granițe a Poloniei cu enclava Kaliningrad, a declarat premierul Mateusz Morawiecki într-o vizită în nordul țării. Noi unități militare vor fi amplasate acolo, a precizat el și a adăugat că cele mai moderne arme vor fi desfășurate în zonele din vecinătatea enclavei.

Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei: „Vom construi garanții adecvate de-a lungul întregii frontiere, atât fizice, cât și electronice. Aceasta este așa-numita perimetrie. Noi dezvoltăm acest perimetru. De asemenea, vom consolida prezența gărzilor de frontieră, a tuturor serviciilor. Prezența lor a fost deja consolidată, dar vom continua acest proces”.

Potrivit presei locale, rămășițele  „obiectului militar aerian” descoperite săptămâna aceasta într-o pădure de lângă orașul Bydgoszcz (BIDGOȘCI) din nordul țării, au apărut în urma testării sistemelor de apărare aeriană ale Poloniei. Știrea pune capăt temerilor că s-ar fi tras din afara țării, deși zona unde a fost găsit obiectul se află la sute de kilometri de granița Poloniei cu Ucraina, Belarus și enclava rusă Kaliningrad.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE