Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politologul Andrei Țăranu, despre rotativa guvernamentală: „Lucrurile sunt mai complicate. Ne apropiem de anul 2024”

Politologul Andrei Țăranu a vorbit în direct la Euronews România despre rotativa guvernamentală care va avea loc în mai și despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Lucian Bode.

Andrei Țăranu, politolog: „Lucrurile sunt mai complicate. Ne apropiem de anul 2024. Ce se întâmplă cu așa-zisele mari reforme? Vor fi reforme care vor ajunge în guvernarea Ciolacu și vor trebui asumate de această guvernare. Pensiile vor fi la PNL, presupun. Știm sistemul românesc. Va urma un nesfârșit șir de negocieri, de plânsete, pentru că va fi și campanie electorală. Fiecare dintre ei va încerca să-l demonizeze pe celălalt.”

Anvantajele aduse de rotativa guvernamentală

Întrebat care ar fi avantajul schimbării celui care conduce Guvernul, politologul Andrei Țăranu a dat un exemplu simplu: premierul și-ar putea plăti primarii și oamenii din consiliile județene după bunul plac.

Andrei Țăranu, politolog: „Fără discuții (n. red. ar fi un avantaj). Și asta pentru că va avea sau nu va avea ministrul Finanțelor. Primul ministru poate să își plătească primarii și președinții din consiliul județean, cum a făcut Orban, cum a făcut Cîțu. O vor face fără să clipească. Numai astăzi au anunțat că vor crește de la 25% la 50% accesul la fondurile europene pentru primari și pentru președinții din consiliul județean.”

Acuzațiile de plagiat ale lui Lucian Bode

Întrebat ce părere are despre lucrarea de doctorat plagiată a lui Lucian Bode, Andrei Țăranu a spus că Bide „are multe lucruri care i-ar fi de reproșat”.

Andrei Țăranu, politolog: „Scandalul Lucian Bode este enorm. Degeaba înceară să îl acopere cu justiție. În cazul lui Lucian Bode, justiția s-a și pronunțat. A spus că cererea domniei sale este inadmisibilă, iar Universitatea Babeș-Bolyai a spus că este un plagiat. Lucrurile sunt atât de clare. Astea sunt tot soiul de declarații la limita penibilului. Iar penibilul în cazul lui Bode se prelungește și cu scandalul Schengen. Are multe lucruri care i-ar fi de reproșat. Marea problemă a PNL-ului e că nu scapă de el.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE