Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițist britanic, violator în serie. Zeci de abuzuri sexuale, în 17 ani de activitate

Un ofițer al Poliției Metropolitane din Londra s-a dovedit a fi un violator în serie, acuzat de comiterea a peste 71 de abuzuri sexuale, cu toate că autoritățile fuseseră înștiințate despre suspiciunile ce planau asupra sa în cariera de peste 20 de ani. David Carrick, responsabil cu protecția parlamentarilor și diplomaților, a recunoscut, luni, comiterea a 49 abuzuri sexuale, unele dintre acestea comise în mod repetat, împotriva a 12 femei, relatează The Guardian.

Faptele de care polițistul, în vârstă de 48 de ani, este acuzat ar fi fost comise în decursul a 17 ani, motiv pentru care bărbatul ar putea fi considerat unul dintre cei mai mai mari violatori în serie din istoria modernă. În fața Tribunalului regal din Southwark, David Carrick și-a recunoscut vinovăția.

David Carrick a pledat vinovat în cazul a 49 de abuzuri sexuale asupra a 12 femei, în perioada 2003 - 2020:

  • 24 de capete de acuzare pentru viol
  • nouă fapte de agresiuni sexuale
  • cinci capete de acuzare pentru acte sexuale prin penetrare
  • trei fapte de comportament coercitiv
  • trei capete de acuzare pentru detenție ilegală
  • două capete de acuzare pentru tentativă de viol
  • o faptă de tentativă de agresiune sexuală prin penetrare
  • determinarea unei persoane să întrețină relații seuxale fără consimțământ
  • un cap de acuzare pentru agresiuni sexuale

De altfel, Poliția Metropolitană a recunoscut că a greșit întrucât nu a reușit să descopere pericolul reprezentat de David Carrick în cei 20 de ani de carieră. În perioada 2000 - 2021, autoritățile britanice au fost înștiințate despre nouă incidente, inclusiv nouă presupuse atacuri sau agresiuni pe care Carrick le-ar fi comis împotriva unor femei, înainte de a fi arestat și a fi condamnat.

Potrivit sursei citate, nu au fost luate măsuri împotriva polițistului, în condițiile în care femeile au refuzat să depună plângeri ori au renunțat că mai coopereze cu anchetatorii britanici.

În 2009, Carrick a fost promovat de la patrularea străzilor, la o unitate de elită responsabilă cu protejarea parlamentarilor și a membrilor corpului diplomatic, cu paza ambasadelor, a sediului Guvernului și a Parlamentului britanic.

The Guardian scrie că una dintre fapte ar fi fost comisă de Carrick în 2001, înainte de a se angaja în Poliția metropolitană. Un an mai târziu, el a fost acuzat c-ar fi mușcat o femei de umăr, după relația acestora s-a încheiat.

Potrivit probelor prezentate în instanță, înaintea unui atac în septembrie 2020, Carrick i-ar fi arătat legitimația de polițist unei femei pentru a-i conferi sentimentul de siguranță și s-ar fi lăudat că l-ar proteja pe premierul britanic. De asemenea, ar fi spus că la serviciu ar fi poreclit „Dave ticălosul”.

Alte victime pe care a recunoscut că le-a violat au fost amenințate că, în cazul în care vor depune plângeri pentru viol și agresiuni sexuale, nu vor fi luate în seamă pe motiv că el este ofițer de poliție.

Procurorii susțin că David Carrick își domina și umilea victimele, pe care le-ar fi forțat să stea dezbrăcate ore-n șir. De asemenea, polițistul le spunea femeilor că sunt „sclavele” sale, iar pe unele dintre acestea ar fi urinat pentru a le umili.

Comisarul adjunct Barbara Gray a declarat că faptele lui Carrick sunt „fără precedent în poliție”. 

„Ar fi trebuit să-i observăm tiparul de comportament abuziv și, pentru că nu am făcut-o, am ratat ocaziile de a-l exclude din structura noastră”, a spus ea, conform BBC.

Reprezentanții Poliției metropolitane britanice au mai precizat că reanalizează plângerile referitoare la violență domestică și abuzuri sexuale depuse împotriva a aproape 1.000 dintre cei 45.000 de ofițeri și angajați ai instituției.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE