Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politicianul american Henry Cuellar, jefuit în trafic de atacatori înarmați

Un membru al congresului american, Henry Cuellar, a fost jefuit în plină stradă de trei atacatori înarmați, în Washington, la mai puțin de doi kilometri de Capitoliu. Incidentul a avut loc pe 2 octombrie, la ora 21:30, când congresmanul din Texas își parca mașina, în zona Navy Yard. Atacatorii i-au furat acestuia mașina.

"În timp ce congresmanul Cuellar își parca mașina, în această seară, 3 atacatori înarmați s-au apropiat de el și i-au furat vehiculul. Din fericire, el nu a fost rănit și colaborează cu forțele de ordine locale", a spus Jacob Hochberg, șef de cabinet al lui Cuellar, potrivit AP.

Mașina lui Henry Cuellar a fost găsită la scurt timp

A fost al doilea atac asupra unui membru al Congresului din Districtul Columbia, din acest an. În februarie, reprezentanta democraților, Angie Craig, din Minnesota, a fost agresat în blocul ei din Washington și s-a ales cu mai multe vânătăi. Șeful ei de cabinet a spus că atacul nu părea să fie unul motivat politic.

În iunie, Kendrid Khalil Hamlin, în vârstă de 26 de ani, a pledat vinovat în acel caz, la acuzațiile de agresiune asupra unui membru al Congresului și de agresiune a ofițerilor de aplicare a legii. Hamlin a fost, de asemenea, acuzat că a agresat doi ofițeri în timp ce încercau să-l aresteze în aceeași zi a atacului lui Craig.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE