Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițele RCA de la Euroins mai sunt valabile până pe 7 decembrie. 800.000 de persoane trebuie să reînnoiască asigurarea

Polițele RCA Euroins mai sunt valabile până pe data de 7 decembrie, inclusiv. Din cele peste 2,7 milioane de polițe RCA ale companiei falimentare care erau în vigoare în momentul retragerii de funcționare de către ASF, aproape 31% sunt încă valabile. Din martie și până acum au expirat aproximativ 1,7 milioane de polițe RCA emise de Euroins România.

ASF recomandă persoanelor care au polițe la Euroins să reînnoiască asigurarea ”cât mai repede posibil”.

"Atragem atenţia asupra faptului că, în data de 7 decembrie 2023, poliţele de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA încetează de drept, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - Garanţii, poliţe care vor înceta la data de 5 februarie 2024. Ca urmare, recomandăm tuturor persoanelor care au asigurarea RCA la Euroins să îşi reînnoiască această asigurare cât mai repede posibil, astfel încât să se evite aglomeraţia din ultima zi. Asigurătorii şi intermediarii sunt pregătiţi să preia toate poliţele rămase", a spus Valentin Ionescu, directorul general al Direcţiei Generale Asigurări, din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, sunt aproximativ 800.000 de poliţe RCA rămase de la Euroins care trebuie reînnoite.

Euroins nu mai are autorizație din luna martie

ASF a decis, în luna martie, retragerea autorizației de funcționare pentru Euroins.

În ultimii opt ani trei lideri de piață în asigurări au dat faliment. Autoritate de Supraveghere Financiară a decis ca City Insurance, Carpatica Asigurări și Astra Asigurări să-și piardă licențele.

Primul mare faliment a fost al companiei Astra Asigurări în 2015, definitivat în 2016. În acel moment avea cea mai mare cotă de piață a asigurărilor.

Cu aproape 2 milioane de clienți și cu peste 2,5 milioane de polițe emise, Astra a avut un minus de 900 milioane de lei. Despăgubile oferite de Fondul de Garantare a Asiguraților a fost de peste 550 de milioane de lei.

Un al doilea faliment răsunător al firmei Carpatica Asig în 2016. Și această companie era în top. Cu puțin peste 1,3 milioane de polițe, dintre care aproape 940.000 de poliție RCA. Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat paguba și a plătit aproape 490 milioane lei la despăgubiri.

Ultimul și poate cel mai răsunător a fost anul trecut. City Insurance este considerat cel mai mare faliment din asigurări. La data intrării în faliment compania avea emise peste un milioane de polițe. Însă gaură lăsată pe umerii Fondului de Garantare a Asiguraților a fost de peste 600 de milioane de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE