Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Probleme în piața RCA: Firmele de asigurări care au falimentat în ultimii ani

Publicat de: Euronews

Euroins România este ultima mare companie de asigurări care rămâne fără autorizație în România. În ultimii opt ani trei lideri de piață în asigurări au dat faliment. Autoritate de Supraveghere Financiară a decis ca City Insurance, Carpatica Asigurări și Astra Asigurări să-și piardă licențele.

Primul mare faliment a fost al companiei Astra Asigurări în 2015, definitivat în 2016. În acel moment avea cea mai mare cotă de piață a asigurărilor.

Cu aproape 2 milioane de clienți și cu peste 2,5 milioane de polițe emise, Astra a avut un minus de 900 milioane de lei. Despăgubile oferite de Fondul de Garantare a Asiguraților a fost de peste 550 de milioane de lei.

Ce alte companii RCA au dat faliment în ultimii ani

Un al doilea faliment răsunător al firmei Carpatica Asig în 2016. Și această companie era în top. Cu puțin peste 1,3 milioane de polițe, dintre care aproape 940.000 de poliție RCA. Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat paguba și a plătit aproape 490 milioane lei la despăgubiri.

Ultimul și poate cel mai răsunător a fost anul trecut. City Insurance este considerat cel mai mare faliment din asigurări. La data intrării în faliment compania avea emise peste un milioane de polițe.

Însă gaură lăsată pe umerii Fondului de Garantare a Asiguraților a fost de peste 600 de milioane de lei. Compania Euroins este și ea acum în centrul atenției.

Euroins avea, la finele anului 2022 peste 2,5 milioane de polițe de asigurare. Conform datelor oficiale ASF, Euroins a avut încasări anul trecut de 400 de milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE