Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Constatarea amiabilă în cazul accidentelor ușoare va putea fi completată și online

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Formularul de constatare amiabilă, folosit de șoferii implicați în accidente ușoare, din care rezultă doar pagube materiale, nu și victime, și care îi scutește pe conducătorii auto de drumul la Poliție, va putea fi completat și electronic. Datele și semnăturile șoferilor vor ajunge într-un sistem care va fi dezvoltat în termen de 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ adoptat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Dintre cele aproape 500.000 de polițe RCA emise de City Insurance, care au expirat la 11 mai, aproximativ 100.000 nu au fost reînnoite, conform datelor publicate de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România.

Care sunt amenzile pentru șoferii fără RCA

Șoferii care circulă fără RCA valabil riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. În plus, polițiștii pot reține certificatul de înmatriculare și pot retrage plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Din septembrie 2020, asigurarea RCA poate fi dovedită, la controlul rutier, și prin prezentarea ei pe telefon sau tabletă.

Distribuie

Taguri