Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Asigurările RCA emise de City Insurance expiră azi. O jumătate de milion de români trebuie să-şi facă urgent altă asigurare, în caz contrar riscă să fie amendaţi

500 de mii de polițe RCA încheiate la City Insurance expiră la finalul zilei, iar șoferii în cauză trebuie să încheie altele, pentru a evita amenzile de până la 2.000 de lei. Poliția poate decide, în baza Codului Rutier, măsuri suplimentare, precum: reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Dublarea sau chiar triplarea tarifelor RCA, după declararea falimentului companiei, este resimțită, din plin, de cei mai tineri dintre șoferi, unii chiar începători. Tarifele percepute în România sunt asemănătoare cu cele din Germania sau Cehia, țări în care infrastructura rutieră este însă la un alt nivel. Iar explicația e următoarea: în statele membre ale Uniunii Europene, liberalizarea preţurilor a făcut din RCA unul dintre principalele puncte sensibile ale pieţelor de asigurări.

„E o practică comună la nivelul UE, încă din 2016, iar tarifele de referință au fost acceptate inclusiv de comisarii europeni cu care am discutat. Să nu uităm că polița RCA are și rolul de a asigura protecția persoanelor prejudiciate.”, a transmis Nicu Marcu, președintele ASF.

Șoferii ale căror polițe încheiate la City Insurance erau valabile și dincolo de 11 mai pot cere recuperarea banilor, proporțional cu perioada rămasă. În 2021, peste trei milioane de șoferi aveau RCA încheiat la această companie.  

La data de 9.02.2022 Tribunalul București a admis cererea A.S.F. și a dispus deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A., potrivit asfromania.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE