Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ploi torențiale și vânt în aproape toată țara, până la noapte. Vestul României, sub cod portocaliu

Meteorologii anunță ploi torențiale și vânt în aproape tot teritoriul României, până luni noapte. Județele din vestul țării vor fi sub avertizare de cod portocaliu.

Cod galben de ploi torențiale și vânt

În intervalul 3 iunie, ora 12 - 4 iunie, ora 3 dimineața, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Cod portocaliu de ploi torențiale și vânt

În intervalul 3 iunie, ora 15 - 4 iunie, ora 3 dimineața,în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60-80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50-60 l/mp.

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere, astfel că după-amiază indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80 de unități. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, iar din a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări, intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-60 km/h, vijelii, grindină, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE