Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ploaia torențială a inundat mai multe străzi din Capitală

În câteva zeci de minute, o ploaie torențială a creat mari probleme în Capitală. Străzile au fost inundate, apa a intrat în subsolul unei locuințe, iar un copac a căzut peste o mașină. În toate aceste situații, oamenii au apelat la ajutorul echipajelor ISU.

Ca de fiecare dată când plouă torențial, canalizarea orașului nu face față, iar străzile se transformă în bălți uriașe, cum a fost și cazul străzii Ilioara, din Sectorul 3 al Capitalei. Bucureștenii au fost avertizați printr-un mesaj Ro-Alert să se adăpostească de furtună. Meteorologii avertizaseră că vijeliile din Capitală vor fi însoțite de vânt puternic și grindină, iar cantitățile de apă vor fi însemnate.

Cod portocaliu de furtună

A fost emisă, luni, o avertizare cod portocaliu de furtună până la ora 16:30, pentru municipiul Bucureşti, iar ISU a transmis un mesaj RO-Alert cu privire la semnalarea de averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină de dimensiuni mici şi medii. Anterior, ISU Bucureşti-Ilfov a transmis şi mesaj RO-Alert şi pentru o avertizare meteorologică cod portocaliu valabilă de la ora 14:30 până la ora 15:30, pentru localităţile Voluntari, Gruiu, Afumaţi, Moara Vlăsiei, Snagov, Găneasa, Ştefăneştii de Jos, Dascălu din judeţul Ilfov.

Pompierii din capitală au intervenit, luni după-amiază, în urma furtunii de cod portocaliu, pentru îndepărtarea a doi copaci prăbuşiţi, evacuarea apei dintr-un subsol, îndepărtarea unor elemente de construcţie căzute de pe faţada unei clădiri, iar un autoturism a fost avariat, conform reprezentanţiilor ISU Bucureşti-Ilfov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE