Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Plicurile suspecte găsite la ambasada Ucrainei din București au fost ridicate. Intervenția SRI s-a încheiat

Plicuri suspecte au fost primite la ambasada Ucrainei din București, după ce același lucru s-a întâmplat și la ambasadele Ucrainei din alte țări.

UPDATE: Guvernul ucrainean a informat marţi că au fost primite noi pachete sau scrisori de ameninţare la ambasadele sale din România şi Danemarca, ceea ce ridică la 21 numărul total de astfel de cazuri produse în ţări europene care susţin Kievul, transmite Agerpres.

„Avem noi cazuri de expedieri periculoase la ambasadele noastre”, a declarat marţi într-un briefing în format video ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, citat de agenţia de presă oficială Ukrinform.

Scopul acestor expedieri este de a „ne teroriza personalul”, a afirmat ministrul ucrainean, adăugând: „Relaxaţi-vă, nu vă mai pierdeţi timpul şi banii pe timbre poştale: nu veţi obţine nimic!”

Plicurile au fost ridicate de către SRI în vederea expertizării. Acestea nu conţin material exploziv.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei.

Pirotehniștii investighează plicurile

De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice.

Departamentul Antitero din cadrul SRI se află la ambasada Ucrainei. Pirotehniștii au demarat procedura standard pentru investigarea plicurilor. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță. Pentru orice eventualitate, o mașină SMURD este prezentă.

Informația a fost trimisă către SRI de către reprezentanții ambasadei, în urma unui apel la 112.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE