Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Platforma Filelist nu se va mai închide. Cel mai mare site de torrente din România va fi preluat de alți administratori

Filelist nu se va mai închide. Cel mai mare site de piraterie din România urmează să fie operat de o altă echipă de administratori.

Anunțul a fost făcut marți seara de către ”EboLLa”, administratorul de sistem al Filelist:

”Am fost copleșiți de urările și de mesajele voastre! Știți că de-a lungul anilor mereu am spus despre comunitate că are un cuvânt greu de spus. Cuvintele voastre au contat mereu și nu am fost nepăsători la ele niciodată. Vocea voastră s-a auzit și acum. Mă bucur să vă anunț că site-ul nu se va închide! Din acest moment sunt pornite și donațiile înapoi, deci totul revine la normal”.

Fostul admin a explicat că unul din fondatorii site-ului, ”God”, a revenit și că va prelua partea tehnică.

”Este de încredere, loial și cu siguranță lucrurile vor merge bine din punctul ăsta de vedere. Era totuși nevoie și de o persoană care să facă cealaltă parte din treabă. Oana se va ocupa de azi înainte de tot ce ține de staff, plata serverelor și toate lucrurile interne pe care le face un SysOp. Deci va primi promote la clasa de SysOp. Este mai mult decât capabilă și competentă ca să mențină frâiele și să se asigure că totul va merge bine din punct de vedere intern. Felicitări!”, a transmis Ebolla.

”Eu, EboLLa, mă retrag definitiv din comunitate. Vreau să vă mulțumesc și eu personal pentru toate mesajele private și pentru toate urările pe care mi le-ați adresat. Au fost enorm de multe și vă mulțumesc din inimă pentru ele!”.

O altă decizie, la doar două zile de la anunțul închiderii platformei

ȘTIREA INIȚIALĂ

Filelist, cel mai mare site de piraterie din România, anunțase duminică seara că se închide, după 16 ani de activitate. Anunțul a fost făcut de unul dintre administratorii platformei, EboLLa, printr-un mesaj postat pe platformă.

”Îmi pare rău că trebuie să vă adresez acest anunţ, însă aici se încheie activitatea trackerului nostru. Este important să înțelegeți și să acceptați această decizie. Deşi a fost una dificilă, a fost luată în urma unor evaluări atente şi din motive bine întemeiate.”

Care este motivul?

Adminul a explicat că nu mai dispune de timp pentru a se ocupa de site, care necesită mult timp și multe resurse. Persoana care urma să preia această responsabilitate, sub username-ul ”Toxic” nu mai este printre noi, potrivit adminului, iar toate datele sensibile ale numeroșilor utilizatori nu pot fi lăsate pe mâinile oricui.

”Se pot face abuzuri mari și cine are puterea absolută poate decide orice cu privire la tot ce ţine de comunitate, deci evident este nevoie de un om de încredere, capabil dar care să aibă şi cunoştinţe tehnice foarte avansate pentru a asigura securitatea userilor și buna funcţionare a site-ului. Destul de greu de găsit un asemenea om care să fie integrat aici și să împărtășească aceleaşi valori şi să aibă aceeaşi dedicare de care v-ați bucurat în ultimii 16 ani. Am decis că cel mai OK este să închid site-ul decât să risc cu așa ceva. Îmi pare sincer rău, am investit și eu foarte multă muncă aici şi mereu am avut comunitatea în suflet,” a motivat adminul în mesaj.

Când va fi închis definitiv site-ul?

În mesaj, adminul a spus că site-ul va mai funcționa timp de câteva luni, pentru ca utilizatorii să poată descărca lucrurile de care au nevoie și să își ia rămas bun, iar de la începutul anului 2024, acesta va fi indisponibil.

”Din momentul acesta donațiile sunt închise iar suma pe care o deţinem acoperă cheltuielile pentru încă 2- 3 luni de zile. În acest timp vă puteți încă bucura de site, puteţi descărca ce aveţi nevoie de aici și puteți să vă postaţi mesajul de rămas bun în topic. După 3 luni, undeva prin ianuarie 2024, site-ul se va închide definitiv.

Cu dragoste şi preţuire, EboLLa.”

Site-ul avea acces exclusiv pe bază de invitație și este cunoscut pentru descărcarea conținutului protejat de drepturi de autor, precum filme, seriale, jocuri, software, cărți în format electronic și multe altele.

În 2020 domeniul filelist.ro a fost sechestrat de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, deoarece făcea ”obiectul unei cauze penale”.

Pe Reddit au apărut mai multe postări în care utilizatorii sunt îndemnați să facă capturi de ecran conturilor de Filelist. Așa oamenii și-ar putea dovedi contribuția anterioară și faptul că sunt utilizatori de încredere atunci când migrează pe alte platforme de torrent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE