Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plaje amenajate special pentru persoanele cu dizabilități, pe litoral. Turiștii beneficiază gratuit de scaunele flotabile

Patru plaje pentru persoanele cu dizabilități au fost amenajate în stațiunile de pe litoralul nostru. Vorbim despre zone dotate cu scaune flotabile, pentru ca oamenii cu nevoi speciale să poată se se bucure și de apa mării.

Persoanele cu dizabilități locomotorii și nu numai pot avea parte de aceeași bucurie ca oricine.

Două plaje dedicate celor cu nevoi speciale au fost amenajate în stațiunea Mamaia, una este în Năvodari, iar o alta este în Mangalia.

Sunt și copii care merg acolo. Marți, apa mării a avut 27 de grade Celsius și a fost foarte bună pentru îmbăiere, așa că foarte mulți copii așteptau cu nerăbdare la rând.

VEZI GALERIA
3 imagini

Accesul pe plajele dedicate persoanelor cu dizabilități este gratuit

Există o problemă, totuși, despre care unii vorbesc deja. Aceste plaje sunt insuficiente, prea puține comparativ cu numărul de cereri. Totodată, există doar cinci scaune flotabile speciale pentru ca persoanele cu dizabilități să poată să intre în apă, așa că turiștii trebuie să își aștepte rândul. Se face o listă, nu au voie să stea mai mult de 15-20 de minute, astfel încât, pe parcursul unei zile, toți cei care ajung pe o astfel de plajă să aibă acces și să se poată bucura de apa mării.

O asociație din Constanța se ocupă de aceste plaje, iar un astfel de scaun flotabil costă aproximativ 4.000 de euro, potrivit reprezentanților asociației. Pe plaje sunt amenajate și poteci speciale pentru ca fotoliile rulante să poată să intre pe nisip fără probleme.

Accesul pe cele patru plaje este gratuit pentru toate persoanele cu nevoi speciale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE