Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plaja și scăldatul, interzise în Odesa. Pe litoralul ucrainean au fost găsite microorganisme care pot provoca infecții

Autoritățile ucrainene din Odesa avertizează localnicii să nu intre în Marea Neagră. Toate plajele din regiune vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată. Autoritățile locale au interzis și pescuitul.

În apa Mării Negre, lângă orașul Odesa, au fost identificate mai multe microorganisme care pot provoca infecții intestinale. Acestea au fost aduse de valul imens de poluare creat de distrugerea barajului Kahovka de pe fluviul Nipru.

În imaginile publicate de Primăria Odesa se văd plaje pustii, iar tarabele sunt închise. Oamenilor li se permite doar să se plimbe pe faleză.

În România însă nu este periculos să mergem la plajă. Specialiștii din sănătate publică iau zilnic probe de apă. Până acum, pe litoralul românesc nu au fost descoperite organisme periculoase.

Ce spune ministrul Mediului

Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc, a spus ministrul Turismului pentru Euronews.

Radu Oprea a mai precizat că nu există niciun risc de holeră pe litoral în ţara noastră, iar situația este monitorizată zilnic de toate instituțiile abilitate.

”Supraveghem în continuu calitatea apei, ea este foarte buna, foarte sigură și litoralul românesc își așteaptă turiștii.

Să aveți încredere că autoritățile monitorizeaza calitatea apei, suntem în contact cu partenerii din Ucraina, europeni, monitorizăm în continuu și, în acest moment, în România, și în zilele următoare, calitatea apei e corectă.

Vom informa corect publicul dacă vreodata va apărea vreo problemă. Deocamdată nu e nicio problema și monitorizarea continuă.”, a de clarat Radu Oprea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE