Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plafonarea prețurilor la energie, menținută de Guvern. Sebastian Burduja: ”Dorim păstrarea schemei până în 2025”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, luni, în direct la Euronews România, că măsura prin care prețul energiei electrice pentru consumatori poate fi aplicată până în martie 2024, însă ar putea fi prelungită prin discuții cu Comisia Europeană.

Invitat în studioul Euronews România, Sebastian Burduja a afirmat că Guvernul vrea să păstreze schema de plafonare a prețurilor la energie pentru a proteja consumatorii vulnerabili.

”În acest moment menținem schema actuală de sprijin care vizează pe de o parte plafonarea prețurilor pentru consumatorul final casnic și noncasnic (...)

Și la casnici și la noncansnici, schema nu se schimbă în momentul acesta. Ea are o valabilitate până în martie 2025. La nivelul Comisiei Europene discuția este să ne permită cel puțin până în martie 2024 această schemă de sprijin.

Dacă vom interveni pe schemă, principiul pe care Comisia Europeană l-a indicat și mi se pare corect e să țintim măsura către acei consumatori care sunt cu adevărat vulnerabili”, a declarat Burduja, la Euronews România.

Ministrul Energiei a precizat că guvernanții urmează să realizeze o analiză pentru a determina ”calendarul pe care ni-l putem asuma de ajustare a acestei scheme”.

Noi ne dorim păstrarea schemei până în 2025. Asta își dorește România. Este posibil ca la nivel european să existe o constrângere să revenim la o piață în care fie restrângem acest sprijin la consumatorii vulnerabili sau cei mai vulnerabili, fie ni se va permite să continuăm schema de sprijin.

Nu va umbla la această schemă într-un orizont de timp scurt sau într-un mod impredictibil care să genereze probleme (...)”, a dat asigurări ministrul Energiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE