Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Petrom a scumpit din nou benzina. Prețul a urcat cu 5 bani pe litru

Publicat de: Euronews

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit din nou benzina. Este a treia scumpire în mai puțin de o săptămână. Prețul a urcat cu 5 bani pe litru.

Un litru de benzină standard costă, la stațiile Petrom din Capitală între 6 lei și 39 de bani și 6 lei și 45 de bani, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor. Ultimele modificari de preț au fost sâmbătă și marți, cu o creștere de preț, tot de cinci bani pe litru și la motorină și la benzină. Motorina standard costă între 7 lei și 55 de bani și 7 lei și 58 de bani.

Un plin de 50 de litri de benzină costă astăzi cu 11 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. Comparativ cu luna trecută prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,6%. Iar în cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 3,7%.

Țara noastră este pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină. OMV Petrom deține o treime din piața benzinăriilor din România, mai exact 33%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE