Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Benzina și motorina, mai scumpe în prima zi din 2023. Primele efecte după eliminarea compensării

Prețul carburanților în România a crescut în prima zi din 2023. Toate ieftinirile înregistrate în ultima lună au fost anulate, în condițiile în care Guvernul a suspendat măsura compensării cu 50 de bani a combustibilului.

Benzina e mai scumpă cu 36 de bani pe litru. Astfel, cel mai ieftin litru de benzină standard din România poate fi cumpărat cu 6,29 lei. De asemenea, benzina premium a crescut la 6,75 lei pe litru, conform datelor portalului Plinul.ro.

Prețul motorinei, mai mare după eliminarea compensării

În schimb, motorina cea mai ieftină se vindea duminică cu 7,49 lei pe litru, cu 38 de mai mai mult decât în ziua precedentă. Același nivel a fost stins ultima oară la data de 8 decembrie 2022, potrivit Peco-Online.ro.

Mai mult, motorina premium se apropie din nou de pragul de 8 lei pe litru. Cel mai ieftin litru de motorină premium costă 7,85 lei.

Prețul gazului petrolier lichefiat (GPL) s-a menținut la același nivel din ultimele zile, de aproape 4 lei pe litru.

De la 1 ianuarie 2023, Guvernul a suspendat măsura compensării cu 50 de bani a prețului carburanților. Premierul Nicolae Ciucă a dat de înțeles că nu e vorba despre o anulare acestei măsuri care ar putea fi reaplicată în cazul în care prețurile vor crește din nou.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE