Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite cu ajutorul câinelui Ebasa, pe Aeroportul Otopeni

Peste 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite marţi pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă". Totul a fost posibil cu ajutorul câinelui Ebasa, informează Poliţia de Frontieră Română.

Țigările au fost găsite în bagajele a trei femei cu cetăţenie bulgară, care încercau să le introducă ilegal în România.

Poliţia de Frontieră Română: "În data de 26.12.2023, în jurul orei 01.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internaţional Henri Coandă s-au prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursă din direcţia Istanbul, trei persoane de sex feminin, cetăţeni din Bulgaria, cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani.

După ce au efectuat formalităţile de frontieră şi au ridicat bagajele de cală, persoanele în cauză s-au deplasat spre ieşire pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităţilor vamale”.

În urma verificărilor bagajelor de cală, au fost descoperite cu ajutorul câinelui de serviciu Ebasa, în mai multe geamantane de dimensiuni mari, numeroase pachete de ţigări.

Cantitatea de țigări a fost reținută și va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru efectuarea de cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE