Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 3.000 de arme de foc au fost predate până acum autorităţilor sârbe după recentele atacuri armate

Publicat de: Euronews

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat miercuri că peste 3000 de arme de foc şi zeci de mii de gloanţe de diferite calibre au fost predate până acum de cetăţeni sârbi autorităţilor ţării, în cadrul campaniei lansate de guvern după atacurile sângeroase de săptămâna trecută de la Belgrad şi Mladenovac, informează Tanjug.

Este o veste bună, a declarat Vucic pentru Pink TV, adăugând că această campanie este importantă pentru Serbia, deşi ştie că mulţi sunt nemulţumiţi din cauza ei.

"Am asigurat o prezenţă amplă a poliţiei în şcoli şi reacţiile venite atât de la părinţi cât şi de la profesori au fost pozitive. Acum, profesorii vor avea mai multe drepturi, iar copiii nu vor mai putea face gesturi de bullying", a adăugat preşedintele sârb.

Acesta a anunţat totodată recrutarea de urgenţă de noi ofiţeri de poliţie.

Pe 3 mai, un băiat de 13 ani şi-a ucis opt colegi de clasă şi un agent de pază într-o şcoală din Belgrad şi a rănit un profesor şi şase elevi, înainte de a fi arestat. Băiatul a comis crima cu un pistol deţinut de tatăl său, care avea permis portarmă şi pe care minorul îl însoţea adesea la poligonul de tragere. Într-un alt atac armat comis la mai puţin de 48 de ore după primul, un tânăr de 21 de ani a ucis opt oameni şi a rănit 14 în apropierea oraşului Mladenovac, în centrul ţării. Luni, guvernul Serbiei a stabilit ca, în termen de o lună, toţi cei care deţin arme de foc fără licenţă să le predea voluntar fără consecinţe penale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE