Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Performanță la Australian Open 2024. Dayana Yastremska e prima jucătoare, după aproape 50 de ani, care ajunge în semifinale venită din calificări

Dayana Yastremska, care a devenit a doua sportivă din istorie care ajunge în semifinale la Australian Open după ce a jucat în calificări, era suspendată pentru dopaj chiar în timpul acestui turneu, în urmă cu trei ani, scrie Eurosport. Ea a dovedit, ulterior, că proba incriminatorie a fost contaminată și a revenit în tenis după jumătate de an.

Dayana Yastremska, cel mai bun rezultat al carierei la Australian Open 2024

Dayana Yastremska a obținut calificarea în semifinalele Australian Open 2024 după ce a învins-o în două seturi (6-3, 6-4) pe Linda Noskova din Cehia. Clasată pe locul 93 WTA la startul turneului, Yastremska a ajuns la opt victorii consecutive la Melbourne. Primele trei au venit în calificări, iar următoarele cinci pe tabloul prinipal, acolo unde le-a învins, printre altele, pe Marketa Vondrousova, campioana en-titre de la Wimbledon, și Victoria Azarenka, de două ori câștigătoare la Australian Open.

În vârstă de 23 de ani, Yastremska reușește cel mai bun rezultat al carierei. În plus, este prima jucătoare venită din calificări care reușește o astfel de performanță la un turneu de Mare Șlem, de la Emma Răducanu, cea care în 2021 devenea campioană la US Open. Până astăzi, nu s-a mai întâmplat de 46 de ani ca o jucătoare venită din calificări să ajungă în semifinalele Australian Open. Precedenta a fost Christine Matison, în 1978.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa foto: Profimedia

Pe 25 februarie 2022, imediat după startul războiului din Ucraina, Dayana Yastresmka și sora ei mai mică, Ivanna, la rândul ei jucătoare de tenis, s-au refugiat în România, prin Vama Isaccea. Câteva luni mai târziu, Dayana Yastresmka a jucat la Cluj-Napoca și a mulțumit românilor pentru sprijinul acordat.

Transylvania Open, votat în ultimii doi ani cel mai bun turneu WTA 250 din lume, va fi organizat anul acesta în perioada 3-11 februarie, la Cluj-Napoca. Și acolo va fi prezentă și Dayana Yastresmka.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE