Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emma Răducanu, calificare cu noroc. Sportiva va evolua pe tabloul principal de la Australian Open după o serie de retrageri

Emma Răducanu a obţinut intrarea directă pe tabloul principal la Australian Open după o serie de retrageri anunţate în ultimele zile, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Emma Răducanu, calificare cu noroc la Australian Open 2024

Jucătoarea britanică de tenis în vârstă de 21 de ani, campioană la US Open în 2021, a avut o revenire victorioasă pe teren, marţi, la turneul ABS Classic de la Auckland, asta în contextul în care Emma Răducanu a stat departe de circuit din luna aprilie, în urma unor intervenţii chirurgicale la ambele încheieturi ale mâinilor şi la o gleznă.

Răducanu urma să treacă prin calificări pentru a accede pe tabloul principal de la Australian Open, din cauza faptului că nu avea un clasament (protejat - acordat jucătoarelor care au fost indisponibile lungi perioade de timp) suficient de ridicat.

Cu toate acestea, responsabilii turneului au anunţat miercuri, într-o postare pe X, că britanica cu origini românești va evalua pe tabloul principal al Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

Sportiva o va înlocui pe Lauren Davis pe tabloul principal de simplu, după ce reprezentanta Statelor Unite s-a retras ca urmare a unei accidentări la umăr.

Și alte jucătoare de tenis au anunțat, de asemenea, că nu vor participa la Australian Open 2024: Karolina Muchova din Ceha, românca Irina-Camelia Begu şi americanca Caty McNally. Cehoaica Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, s-a retras și ea după ce a anunţat că este însărcinată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE