Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Rafael Nadal pune cariera pe pauză din cauza accidentărilor. ”2024 va fi ultimul an”

Rafael Nadal a anunțat, într-o conferință de presă, că nu va participa la Roland Garros 2023, din cauza accidentării suferite în luna ianuarie. Drept consecință, după Roland Garros, va ieși din top 100 ATP, pentru prima oară în ultimii 20 de ani.

Tenismenul iberic a mai spus că nu va juca ”în următoarele luni”, din cauza problemelor medicale și că nu poate oferi o perioadă exactă pentru a se întoarce pe teren. Pe de altă parte, Nadal a spus că 2024 va fi ultimul an în care va mai fi pe teren.

Știrea inițială:

Ibericul se confruntă cu o accidentare la şold contractată la Australian Open, în luna ianuarie, iar de atunci nu a mai jucat niciun meci oficial, ratând în special turneele de categoria Masters 1.000 de la Monte Carlo, Madrid şi Roma, ambele pe suprafaţa sa favorită, zgura.

"Am suferit o accidentare importantă în Australia (în ianuarie), la psoas. Iniţial trebuia să lipsesc între şase şi opt săptămâni, dar deja ne îndreptăm spre cea de-a paisprezecea. Situaţia nu este cea la care am sperat. Am respectat toate prescripţiile medicale, dar dintr-un motiv necunoscut accidentarea nu a evoluat aşa cum ni s-a indicat la început şi am ajuns să ne aflăm într-o situaţie dificilă", a explicat Nadal într-un videoclip postat pe reţelele sale de socializare, în data de 20 aprilie.

"Cred că va fi pregătit pentru Roland Garros'" afirmase însă unchiul şi fostul antrenor al tenismanului, Toni Nadal, pe 28 aprilie. "Nu, Rafa nu se gândeşte la retragerea sa", a mai asigurat el.

Marca anunță că Nadal nu va juca la Roland Garros

Pe de altă parte, jurnaliștii spanioli de la Marca dau ca sigură informația că Rafael Nadal va anunța în cadrul conferinței de presă că azi că nu va juca la Roland Garros.

Acest lucru ar însemna că Nadal nu își va putea apăra cele 2.000 de puncte după câștigarea trofeului în 2022, ceea ce înseamnă că, după Roland Garros, va ieși din top 100 ATP, pentru prima oară în ultimii 20 de ani.

Dacă Nadal nu va juca la Paris, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz vor fi favoriți la câștigarea trofeului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE