Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Doi dintre medicii de la 'Marius Nasta', arestați preventiv pentru luare de mită. Ceilalți au fost plasați sub control judiciar

UPDATE: A fost arestat preventiv și celălalt medic, Cornel Petreanu. Decizia Tribunalului București poate fi contestată.

UPDATE: Unul dintre cei doi medici de la Marius Nasta, reținuți pentru luare de mită, a fost arestat pentru 30 de zile. Alți doi rezidenți, coordonați de aceiași medici, au fost și ei reținuți în primă fază, însă procurorii i-au plasat sub control judiciar.

Doi dintre medici sunt chirurgii Cornel Petreanu și Cristian Paleru, pentru care a fost propusă măsura arestării preventive, iar Cristian Paleru a și fost arestat.


Știrea inițilă:

Alţi patru medici sunt cercetaţi în libertate sub control judiciar.

O parte dintre aceştia sunt medici rezidenţi anestezişti, au indicat sursele citate.

Miercuri dimineaţa, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, au efectuat patru percheziţii, dintre care două la sediul Institutului "Marius Nasta", în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

"În cele două cauze s-a reţinut că, pe parcursul anilor 2022 - 2023, mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' au primit, în mod repetat, diferite sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirugicale). În cele două cauze au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", susţin procurorii.

Medici de la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti, acuzaţi că primeau bani şi bunuri de la pacienţi

Mai mulți medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti sunt acuzaţi că primeau bani şi bunuri de la pacienţii care suferiseră intervenţii chirurgicale, astfel că nu și-au putut justifica averile cu veniturile obținute, au stabilit anchetatorii.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie au făcut miercuri dimineață percheziţii inclusiv la sediul Institutului, în două dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

Faptele ar fi avut loc între 2022 și 2023.

„Mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' au primit, în mod repetat, diferite sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirugicale)”.

„În cele două cauze au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, spun procurorii, potrivit Agerpres.

În total, 31 de persoane, suspectate că sunt implicate în acest caz, au fost audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediile din 12 judeţe ale Direcţiei Generale Anticorupţie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE