Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Percheziții FBI la casa de vacanță a lui Joe Biden. Anchetatorii sunt în căutarea de documente confidenţiale

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite efectuează miercuri o percheziţie programată în casa de vacanţă a preşedintelui american Joe Biden, situată în statul Delaware. Avocatul liderului de la Casa Albă a anunțat că Biden cooperează cu autoritățile în cauză.

„Am fost de acord să cooperăm”, a declarat avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer, conform Agerpres.

Apărătorul președintelui american a precizat că vor fi făcute publice mai multe informații după încheierea percheziţiei.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a percheziţionat recent o altă locuinţă a lui Biden în Delaware, în oraşul Wilmington, în căutarea de documente confidenţiale ce datează din mandatele de vicepreşedinte şi de senator ale lui Joe Biden.

Potrivit AP, perchezițiile efectuate de FBI în reședința lui Biden fac parte dintr-o anchetă ce vizează o posibilă manipulare necorespunzătoare a unor documente clasificate, a mai precizat apărătorul președintelui american.

În urmă cu două săptămâni, cinci noi pagini de documente confidenţiale au fost găsite într-o cameră adiacentă garajului de la reşedinţa privată a preşedintelui american Joe Biden din Wilmington, statul Delaware, est, a anunţat Casa Albă.

Aceste documente, care datează din timpul vicepreşedinţiei lui Joe Biden, au fost găsite după sosirea la faţa locului, joi seara, a avocatului preşedinţiei Richard Sauber, precizează acesta într-un comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE