Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pentru prima dată la mare, cadou de 1 iunie pentru 21 de elevi premianți din Bacău

Au fost momente pline de emoție pe plaja din Mamaia unde 21 de copii dintr-o comună din Bacău au văzut marea pentru prima dată. Extrem de fericiți s-au aruncat îmbrăcați în valuri și au înotat bucuroși chiar daca apa mării nu avea mai mult de 18 grade.

Visul li s-a îndeplinit cu ajutorul unei asociații care le-a oferit acest cadou de 1 Iunie.

Fermecați de valuri, copiii nu au stat pe gânduri și s-au aruncat în mare cu hainele pe ei. Cu mare emoție au atins nisipul și s-au bucurat de fiecare moment.

"E prima oară când o văd, nu am mai fost niciodată la mare. Părinții mei sunt mereu la muncă, nu au timp să mă ducă la mare", spune un băiețel.

Apa rece nu le-a stricat bucuria

Nici măcar cele doar 18 grade din apă nu putut să îi țină pe copii departe de valuri.

"E foarte rece apa, dar e ok, ne distrăm. Mă simt foarte fericită că sunt aici, suntem toți."

"Pentru noi este o experiență foarte frumoasă. Este pentru prima oară când venim aici, ne place foarte mult, ne facem mulți prieteni. Le mulțumim foarte mult tuturor oamenilor care au contribuit la acest lucru."

Copiii sunt cu toții premianți, cu rezultate deosebite la învățătură, iar excursia la mare a fost cadou de ziua lor: 1 Iunie.

Andreea Oprea, director executiv ONG: "Nu e pentru prima oară când facem asta. Suntem la a doua ediție a proiectului MARE de bine, ne place să petrecem acest 1 iunie mai diferit, cu sens, tocmai pentru că asta este misiunea noastră."

Cei 21 de copilași vor mai petrece la mare încă două zile pline cu distracție și activități care să le umple sufletele de bucurie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE