Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pentagonul a declarat  că nu intenționează  să-și retragă cei peste două mii de militari din Irak

Pentagonul a declarat  că nu intenționează  să-și retragă cei aproximativ 2.500 de soldați din Irak, în ciuda anunțului făcut săptămâna trecută de autoritățile de  la Bagdad că va începe procesul de retragere din țară a trupelor coaliției militare conduse de Statele Unite, informează Reuters.

”Continuăm să rămânem foarte concentrați pe misiunea de înfrângere a organizației teroriste Statul Islamic”, a declarat generalul-maior al forțelor aeriene, Patrick Ryder. El a adăugat că forțele americane sunt în Irak la invitația guvernului de la Bagdad. Ryder a mai precizat că nu cunoaște nicio notificare făcută de autoritățile irakiene către Departamentul Apărării cu privire la o decizie politică de a renunța la prezența trupele americane.

Toate aceste precizări ale Pentagonului survin la puțin timp după ce cabinetul premierului irakian anunțase măsuri de evacuare a forțelor americane în urma unei lovituri cu drone americane la Bagdad, atac condamnat de guvernul irakian.

Pentagonul a declarat că lovitura a ucis un lider de al unei miliții locale responsabil pentru recentele atacuri asupra personalului american. Uciderea acestuia a declanșat indignarea grupurilor aliniate Iranului, care au cerut guvernului să pună capăt prezenței coaliției în Irak. Luna trecută, Statele Unite au lansat lovituri aeriene în Irak ca represalii după un atac cu drone al militanților sprijiniți de Iran.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE