Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pelerinajul Sfintei Parascheva, transmis live pe social media. Preoții spun că este un obicei contraindicat

Rugăciunea și tehnologia se completează în zilele noastre. Credincioșii care au ajuns la Iași pentru pelerinajul Sfintei Parascheva, cel mai mare din țară, fac fotografii pentru a păstra amintirile. Unii dintre ei transmit pelerinajul live pe rețelele de socializare pentru prieteni sau fani. Preoții, însă, îi sfătuiesc să folosească tehnologia cu măsură.

Un bărbat a venit din Vrancea la pelerinajul din capitala Moldovei, împreună cu rudele și câțiva prieteni. Pentru toți ceilalți cunoscuți a intrat în direct, pe rețelele de socializare:

"Da, am făcut (n. r. live). Acum vă filmez și pe dumneavoastră. Ia, uite."

Alții pur și simplu au imortalizat momentele divine cu ajutorul camerei din smartphone.

"Aici e mama. Aici a ieșit și aici un pic în față. Am făcut și un video.

Am venit de la Piatra Neamț special pentru Sfânta Maică Parascheva pentru sănatate, liniște, pentru toate de folos sufletelor noastre și pentru liniștea țării noastre. Am făcut și fotografii să avem pe Sfânta Maica Parascheva totdeauna în toate zilele cu noi. Mai dăm și la colegi și la vecini, la prieteni", spune o credincioasă.

"Eu când ies de aici, ies cu bucurie în suflet. Am filmat pentru mine. O să dau și pe pagina mea pe internet. Am fost și anul trecut și am postat", spune o femeie care a venit din Brașov.

Preoții spun că este un obicei contraindicat

În fiecare secundă baldachinul ajunge în cel puțin o fotografie. În numai o oră, peste o mie de pelerini ating racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

"Fac fotografii. Fac fotografii grupului cu care am venit. Am venit cu două autocare. Suntem în jur de 100 de persoane."

Conștienți că tehnologia a devenit o unealtă indispensabilă în viața omului, preoții îndeamnă la măsură.

Lucian Apopei, directorul de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor: "Sigur că avem tehnologia asta, ne putem folosi de ea, însă eu îndemn la măsură.

Nu este indicat, ba chiar e contraindicat să intre live pe telefon în timp ce se închină. Pentru ca atenția lui, în loc sa fie direcționată către acel moment pe care trebuie să îl trăiască cu profundă intensitate sufletească, migrează în zona online."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE