Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pelerinaj în București la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Sute de credincioși se roagă la ocrotitorul Capitalei

Cel mai mare pelerinaj din Capitală a adunat și în acest an sute de credincioși pe Dealul Mitropoliei. Bunici, părinți și copii au stat cu orele la coadă pentru a se închina la racla cu sfintele moaște ale Cuviosului Dimitrie cel Nou.

Pentru ce se roagă credicioșii

Sănătate și pace. Acestea au fost doar câteva dintre dorințele enoriașilor care, încă de la primele ore ale zilei, au mers pe Dealul Mitropoliei să se roage. Credincioșii spun că rugăciunile le-au fost ascultate în trecut și că nu sunt deranjați să aștepte la coadă:

"Sfântul Dumitru înseamnă foarte mult pentru mine. De fiecare dată când am venit s-a îndeplinit pentru ce m-am rugat: pentru sănătate, pentru copii, pentru pace."

"E o bucurie, ne rugăm, mulțumim pentru ajutorul dat în alți ani."

"În primul rând, trebuie să ne rugăm să ne dăruiască pace. Trăim niște timpuri foarte tulburi. Nu conteză timpul (n.r. cât stau la coadă). Este prețios timpul ăsta."

Florin Petre, preot: "Ne vom întreba de ce avem nevoie de lucrul acesta. Pentru că viața noastră este un pelerinaj continuu. Este o căutare a sensului sacru al existenței noastre."

Credincioșii se pot închina și la moaștele Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, este celebrată cu mare fast în fiecare an în Capitală. De această dată însă, pe lângă moaștele Sfântului Dumitru, Biserica Ortodoxă a mai adus spre închinare Icoana Maicii Domnului, dar și un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

Florin Petre, preot: "Moastele acestuia sunt aduse de o delegatie condusă de ÎPS Pantelimon, Mitropolit al Bisericii Greciei. Sunt aduse aici să fie alături de moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Este pentru prima dată când fizic, palpabil, Sfinții se întâlnesc."

Sfântul Dimitrie cel Nou este supranumit și Ocrotitor al Bucureștilor. Din acest motiv, pe 27 octombrie, atât elevii cât și profesorii din București au o zi liberă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE