Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peisaj dezolant în Poiana Brașov. Turiștii, dezamăgiți de modul cum arată stațiunea după Massif

Publicat de: Euronews

Pe de o parte autorități bucuroase că au fost atrase peste 4,2 milioane de euro, pentru comunitatea locală. Pe de altă parte, turiști dezamăgiți de cum arată stațiunea pentru care au plătit bani mulți, în speranța unui concediu frumos. Acesta este bilanțul, pe scurt, la mai bine de o săptămână de la terminarea Festivalului Massif din Poiana Brașov. Acum, stațiunea nu le oferă vizitatorilor prea multe motive de laudă.

Cu un peisaj dezolant sunt întâmpinați turiștii la mai bine de o săptămână de la terminarea festivalului Massif. Este foarte mult noroi după festivalul Massif, iar pe acest teren pe care s-a desfășurat festivalul sunt acum foarte multe dune de pământ și foarte mult noroi. Un teren preferat de turiști pentru a face o plimbare sau poate chiar un picnic.

Angajat salubritate: „Au fost multe gunoaie, am făcut curățenie, am făcut să fie bine, să fie totul în regulă, să fie lumea mulțumită.”

Familia Deliu a venit cu copiii tocmai de la Brăila pentru câteva zile de concediu la munte, dar peisajul din stațiunea montană le-a lăsat un gust amar.

Daniel Deliu, turist: „Terenul este jalnic. Ce să mai. Poate pe viitor se va amenaja altfel.”

Organizatorii festivalului, obligați să reamenajeze terenul

Conform contractului dintre autoritățile locale și organizatorii festivalului, aceștia din urmă sunt obligați să reamenajeze terenul pe care s-a desfășurat evenimentul.

Allen Coliban, primar Brașov: „Cu siguranță că așa cum au știut să pregătească festivalul și să ofere condiții optime într-o perioadă capricioasă din punct de vedere meteorologic, așa își vor duce la îndeplinire și obligația de refacere a zonei respective.”

Edy Chereji, cofondator UNTOLD Universe: „Și aici la Brașov ne-am luat angajamentul de a readuce zona la starea sa inițială așa că în perioada următoare va urma un proces de reamenajare. Vom supraînsămânța zona tocmai pentru a îmbunătăți covorul de iarbă.”

Peste 38.000 de oameni au luat parte la începutul lunii martie la festivalul Massif. Conform organizatorilor, evenimntul a adus o infuzie de capital în comunitatea locală de peste patru milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE