Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paul al României cere să fie eliberat pe cauțiune. A contestat măsura arestului preventiv

Paul al României încearcă să-și recapete libertatea, după ce a fost arestat preventiv. El a făcut o cerere să fie eliberat pe cauțiune, spun surse Euronews România. Contestația sa va judeca vineri.

Un magistrat din Malta va judeca această cerere făcută de Paul al României. Însă, este un alt judecător decât cel care i-a respins prima cerere, de pe 29 aprilie, și a decis să fie arestat până pe 9 mai.

Surse Euronews spun că autoritățile române speră să fie refuzată și această contestație a măsurii arestului preventiv. Între timp, Curtea de Apel Brașov a trimis instanței din Malta mandatul de arestare european, tradus, dar și alte documente care au fost cerute.

Prințul Paul al României a fost prins duminică, într-un complex turistic de lux din Malta. Polițiștii români sunt cei care au transmis informațiile autoritățile străine despre locul unde s-ar putea afla. El are de executat o pedeapsă de 3 ani și 4 luni, după ce a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa.

Prinţul Paul al României, condamnat în dosarul "Ferma Băneasa"

În 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Remus Truică la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prinţul Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani închisoare cu executare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat. Apostol Muşat, fost primar al comunei Snagov, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov.

Alte condamnări: Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela - 5 ani, Robert Roşu (avocat) - 5 ani, Niculae Dima - 4 ani, Caterina Popa - 4 ani, Gheorghe Olteanu - 4 ani, Valentin Delcea - 4 ani, toate pedepsele fiind cu executare.

Totodată, au fost condamnaţi cu suspendare Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE