Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea de Paște 2024. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea și va ploua, în mai multe zone

Vremea strică puțin cheful de distracție al românilor în aceste zile libere. Deși temperaturile anunțate sunt peste media perioadei, vântul și ploile afectează mai multe zone din țară. De altfel, de azi, vremea începe să se răcească din nou.

Diana Giurgiu, meteorolog ANM: ”În această perioadă, cumva cu mici oscilații de la o zi la alta și de la o regiune la alta, deoarece nu avem o predominanță a unui tip de vreme într-o regiune, vorbim într-adevăr despre o vreme schimbătoare, în aceste zile.

Dacă este să vorbim despere regimul termic, valorile de temperatură se vor situa cumva în jurul a ceea ce trebuie să înregistrăm la această dată. Dacă ar trebui să avem temperaturi maxime cam între 16-22 de grade și temperaturi minime de 3-11 grade, din punct de vedere al temperaturilor de pe parcursul zilelor din perioada următoare, vom avea temperaturi maxime ce se vor situa în general între 17-26 de grade.”

Cum va fi vremea de Paște

”Dacă până acum am fost obișnuiți ca temperaturile cele mai mari să se înregistreze mai mult prin partea de sud-vest, sud a teritoriului, de data aceasta, astăzi, mâine și poimâine vom avea cele mai mari temperaturi în partea de nord-vest, est a teritoriului, un pic mai atipic față de cum am fost obișnuiți până acum. Dar, ulterior, vor crește valorile de temperatură și în celelalte zone.

Vorbim despre ploi care în următoarele două zile își vor face apariția mai mult prin partea de în sud-vest, sud-est, sud a teritoriului, astăzi, mâine și poimâine prin zonele montane, mai mult submontane și într-o jumătate de vest a teritoriului și mai puțin prin celelalte zone. Există o legătură între temperaturi, pentru că mai mult pe partea de sud-vest, sud avem temperaturi ceva mai scăzute, avem și cerul acoperit de nori și așteptăm și ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Celelalte zone, partea de nord-vest, de est sunt cumva mai ferite de aceste ploi.

Vom avea și intensificări ale vântului, zilele următoare, cu rafale de 45-55 km pe oră, însă mai mult în partea de sud-est a teritoriului, pe fondul circulației aerului din sectorul predominant estic”, mai spune meteorologul Diana Giurgiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE