Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De 1 Mai, tinerii "au deschis sezonul" în Vama Veche, deși vremea nu prea ține cu ei

Soarele și vremea caldă se lasă așteptate în Vama Veche, dar tradiția nu poate fi "încălcată". Sute de tineri au ajuns deja în stațiune, bucuroși de reuniunea cu prietenii. Urmează câteva zile bune de distracție.

De 1 Mai, tinerii "au deschis sezonul" în Vama Veche

Turist: "Aceasta este dubița noastră. El e proprietarul. Salut! Deasupra e un pat unde ne chinuim să dormim toți trei, dar reușim. Avem un frigider, loc pentru bagaje și, în spate, un aragaz, așa că eu cred că avem destul pentru a trăi în această perioadă. Și cea mai bună priveliște, atunci când vezi marea. Nimic nu se compară cu acest lucru, după atâta facultate, după atât stres, viață de adult, merită o zi sau două doar să ne uităm la mare și să petrecem cu prietenii, zic eu".

Octavian și Rareș au venit cu duba în Vama Veche. Nu le trebuie cazare, când au priveliște direct la mare. Spun că tot anul s-au pregătit pentru acest moment.

Octavian, turist: "Duba este pregătită cu totul, avem paturi, saltele în ea, e perfect, e ca acasă."

Rareș, turist: "Trebuie să vă spun că, înainte, această dubă a fost o veche ambulanță pe care colegul nostru, care acum lipsește, a transformat-o într-un minivan, ca noi să putem avea această experiență de Vama Veche în ambulanță. E ceva unic, nu se mai întâlnește."

Ploaia, frigul și vântul nu le-au stat în cale tinerilor dornici să petreacă 1 Mai la mare. Pentru mulți, a devenit o tradiție.

Lucian, turist: "Sincer chiar nu m-am uitat deloc la vreme. Vrem să stăm, să ne plimbăm, mai mâncăm ceva, cum fac toți oamenii, ne trăim tinerețea."

Cei mai curajoși au încercat și apa.

Turist: "Foarte puternice valurile, m-au trântit pe jos."

Turist: "Am vorbit de la început, sa, simțim un pic apa. Eram pregătit de ceva timp că venim și trebuia să o facem și pe asta."

Acest grup de studenți a venit din Cluj cu un singur plan în minte, să se distreze.

Turist: "Nicio problemă, totul e ok, dar e bine, e cald, uite câți oameni avem, ne ținem de cald, nu e problemă. Haideți în Vamă și hai să ne distrăm! Vă pupăm".

Petrecerea a continuat și în timpul nopții.

Turist: "Pentru noi doi, e o tradiție să venim in fiecare zi de 1 Mai, să ne bucurăm aici chiar dacă e frig, chiar dacă plouă."

Turist: "Noi ne distrăm foarte bine chiar dacă e frig. Haideți in Vama Veche!"

Felicia Macaleț, jurnalist Euronews: "Nici frigul, nici vântul nu au stat în calea celor care vor să se distreze. Este prima noapte de pectrecere din setul celor multe care urmează aici, pe litoral. Iar Vama Veche a prins viața din nou datorită tinerilor care au venit în stațiune."

Nici în zilele următoare vremea nu va ține cu cei care au venit la mare. Vor fi cel mult 17 grade și cer înnorat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE