Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patru elevi, împușcați lângă un liceu din SUA, înainte de Ziua Recunoștinței

Patru elevi au fost împușcați în apropierea liceului la care învață în orașul american Philadelphia din statul Pennsylvania. Incidentul terifiant a avut loc după terminarea orelor care s-au încheiat mai devreme pentru vacanța de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving).

Atacul armat a fost comis miercuri lângă liceul Overbrook, în jurul orei locale 11:30 (16:30 GMT). Elevii au încheiat cursurile cu trei ore mai devreme, fiind ajunul Zilei Recunoștinței, care este sărbătorită în Statele Unite pe 24 noiembrie.

Cei patru elevi se aflau în fața unui salon de cosmetică din apropierea școlii, în momentul în care un SUV s-a apropiat de ei și o persoană din mașină a deschis focul asupra lor. Victimele sunt două fete de 15 ani şi doi băieţi de 16 ani, notează agenția dpa, citată de Agerpres.

VEZI GALERIA
3 imagini

Anchetatorii americani nu au stabilit deocamdată motivul atacului. Polițiștii spun că la liceul Overbrook nu s-au mai înregistrat astfel de incidente.

"Mai este mult până să stabilim de ce s-a întâmplat asta, dar ştim că trebuie să înceteze", a subliniat comandantul adjunct al poliţiei din Philadelphia, John Stanford, potrivit sursei citate.

Elevii care au fost împușcați sunt în stare stabilă și, potrivit medicilor, este de așteptat să supraviețuiască atacului.

Incidentul a provocat indignare în comunitatea locală, iar guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf, a transmis un mesaj tranșant.

"Recentele atacuri cu armă din SUA au lăsat familii cu goluri în inimi şi locuri goale la masa de Thanksgiving. M-am săturat", a scris Wolf.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE